صادرات ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن سیمان و کلینکر در سال ۹۸

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان گفت: در ۶ ماه اول سال ۹۸، ۶ میلیون و ۶۴۳ هزار تن سیمان و کلینکر صادر شده است.
به گزارش سیمان خبر، عبدالرضا شیخان دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به صادرات سیمان و ارز آوری این کالا گفت: در ۶ ماه اول سال ۹۸ میزان صادرات کلینکر ۳ میلیون و ۷۸۵ هزار تن و میزان صادرات سیمان ۲ میلیون و ۸۵۸ هزار تن بوده که در مجموع ۶ میلیون و ۶۴۳ هزار تن سیمان و کلینکر صادر شده است.

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به اینکه وارداتی در حوزه سیمان نداریم، گفت: کشور مشکلی در تهیه سیمان ندارد و می‌ توانیم به خوبی این محصول را تولید و حتی صادر کنیم. تولید سیمان در ۵ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴.۸ درصد افزایش داشته است و برای کشور منفعت های زیادی دارد.

او با اشاره به مشکلات حوزه سیمان بیان کرد: حمل و نقل یکی از اصلی‌ترین مشکلات در زمینه سیمان است. مدتی است که کرایه حمل و نقل داخلی و دریایی افزایش یافته و منجر به بروز مشکلاتی شده است؛ این امر رقابت بین کشورهای صادرکننده سیمان را نیز از بین برده است.

 

شیخان افزود: به دلیل اینکه سیمان یک کالای حجیم و کم ارزش است دولت برای حمل دریایی باید یک سوبسیدی به جابه جایی سیمان اختصاس دهد. سیمان، یک کالای تجاری نیست، در حقیقت سیمان در حوزه داخلی هم باید مانند کالایی سرمایه ای در نظر گرفته شود و حمل ویژه‌ای برای آن در نظر گرفت.

شیخان با اشاره به ارز آوری صادرات سیمان، گفت: به ازای هر تن صادرات سیمان تقریبا حدود ۳۰ دلار و کلینکر حدود ۱۸ دلار ارزآوری دارد و ممکن است این رقم بیشتر هم شود که بستگی به این دارد از کدام مرز صادر شود.
ظرفیت تولید صنعت سیمان امسال ۲۰ درصد کاهش یافته است

عضو انجمن سیمان با بیان اینکه به روزرسانی ماشین آلات کارخانجات سیمان مشکل شده است، گفت: مشاهدات نشان می‌دهد ظرفیت واحدهای تولیدی امسال ۲۰ درصد کاهش یافته است.
به گزارش سیمان خبر، محمد علی بد با اشاره به اینکه مشکلات نقدینگی در کارخانجات سیمان عاملی شده تا بروزرسانی واحدها به سختی انجام شود، اظهار داشت: در ماه‌های اخیر کمبود منابع مالی در واحدهای تولیدی منجر به کاهش حجم تولید شده به نحوی که مازاد کارخانجات سیمان نسبت به سال‌های گذشته کاهش محسوسی پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه به روزرسانی ماشین آلات کارخانجات سیمان مشکل شده است، افزود: مشاهدات نشان می‌دهد ظرفیت واحدهای تولیدی امسال ۲۰ درصد کاهش یافته است و اگر در این رابطه تصمیم مناسبی اتخاذ نشود حجم تولید کاهش بیشتری پیدا می‌کند زیرا سیمان کالایی نیست که به توان نگهداری کرد و باید نسبت به فروش سریع آن اقدام نمود.

این عضو انجمن سیمان با گلایه از اینکه ۶۰ درصد سیمان تولیدی کشور توسط شرکت‌های دولتی تولید می شود، گفت: در این شرایط طبیعی است که مدیران دولتی تمایلی به اعمال سیاست‌گذاری بلند مدت در صنعت سیمان نداشته و فقط برنامه‌های کوتاه مدت را دنبال کنند.